Search   Contact      

 

     

management

management goeroes

toelichting op goeroes

management jargon

management tools

top 100 literatuur

anti goeroe tips

management consult

consultants

thinkers 50

managementboek.nl


economie

economen jargon

bronnen

eConomics

Nobelprijs economie

topeconomen

top 40 economen

literatuur economie

links eConomics

 

 

 

  Ben Tiggelaar (NL. 1959)

Ben Tiggelaar is van vele markten thuis en zeer belezen. Zo is hij onderzoeker, trainer en publicist van veel boeken. Veel lezers van zijn boeken en bezoekers van zijn workshops (zoals MBA in een dag) brachten met succes zijn ideeën in de praktijk.

Tiggelaar studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte onder meer als redacteur voor het tijdschrift Adformatie en als intern adviseur bij ABN AMRO. Sinds 1996 werkt hij als zelfstandig ondernemer. Hij publiceert en verzorgt trainingen over leiderschapverandermanagement en gedrag. In 2010 promoveerde hij in de economische wetenschappen en bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het proefschrift The Core of the Matter. Dit onderzoek betrof de haalbaarheid en effectiviteit van gedragsgerichte interventies in Nederlandse organisaties.

Tiggelaar werkt vanuit de 'dual system'-benadering. Deze benadering gaat ervan uit dat bewust, gepland menselijk gedrag veel minder vaak optreedt dan onbewust, automatisch gedrag.

Bibliografie

  • 1999: Internet Strategie (Pearson Education)
  • 2002: Internet-projecten voor niet-IT'ers (Pearson Education)
  • 2003: Doen! (Uitgeverij Unieboek)
  • 2004: Management Classics (Tyler Roland Press)
  • 2005: Dromen, durven, doen (Het Spectrum)
  • 2006: Vol in balans (Uitgeverij Unieboek) - gebundelde columns
  • 2009: Dream, Dare, Do (Tyler Roland Press) - vertaling van Dromen, Durven, Doen in het Engels
  • 2010: The Core of the Matter (Tyler Roland Press) - proefschrift
  • 2011: Dit wordt jouw jaar (Tyler Roland Press)
  • 2012: MBA in één dag (Tyler Roland Press)
  • 2013: De beste columns - (Tyler Roland Press)
  • 2015: De kleine Covey (Business Contact) - met Jan Kuipers
  • 2016: Mooi werk (CPNB) - essay ter gelegenheid van de Maand van de Spiritualiteit
  • 2018: De Ladder (Tyler Roland Press)
  • 2018: Waarom je beter een baas met een dochter kunt hebben (Tyler Roland Press)
  • 2019: Wie succesvol wil zijn moet vooral een beetje geluk hebben (Tyler Roland Press)

 

 

 

 

 

 

 
_________________________________________________________

floor management netwerk

floor
(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2020 floor