Animal Org ©
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld


Waarom deze site?

Misschien werkt u ook in een organisatie waar af en toe wel eens fout loopt. Natuurlijk zijn er dan veel ingewikkelde managementboeken en www-sites die uitkomst kunnen bieden. Wees gerust deze site is niet al te ingewikkeld en pretendeert ook geen oplossingen te bieden. Just4fun dus.

De metafoor

Voor het beschrijven van organisaties en situaties wordt al van oudsher veel gebruik gemaakt van dierenmetaforen om mensen iets te leren. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk de fabel.
Waarom wordt de dierenwereld zovaak vergeleken met de mensenwereld? Volgens mijnheer de Uil van de Fabeltjeskrant is het antwoord erg simpel: "Dieren zijn precies als mensen, met dezelfde mensenwensen, en dezelfde mensenstreken·......".

Er zijn nogal wat managementmetaforen waarin dieren de hoofdrol spelen. Vaak zijn ze niet vastgelegd en worden ze slechts via de overlevering doorverteld Om al deze prachtige verhalen te verzamelen en voor de eeuwigheid te bewaren is deze site. Heeft u verhalen die niet mogen ontbreken?

Mail ze dan gerust door. ··.Redactie Animal Org ·.

Tot slot zijn nog wat andere "management met een knipoog-trivialia" toegvoegd.

Wat is hier te vinden?

Dieren- & managementmetaforen
Quotes van El Salvador (Johan Cruijff)
Literatuurtips
Citaten & slogans
Tips en trucs

 

 

 

Animal Org :: metaforen uit het dierenleven en sport - The missing link ?

  • Generic placeholder image
    Nieuws en achtergronden

    Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl