Management metaforen
Search   Contact      

 

     

management

management goeroes

toelichting op goeroes

management jargon

management tools

top 100 literatuur

anti goeroe tips

management consult

consultants

thinkers 50

managementboek.nl


metaforen

index

animal org

el salvador

literatuur metaforen

citaten

tips

dwars denken

 

 

 

Je gaat pas zien als je het door hebt
- Over Cruijff en leiderschap
door Pieter Winsemius (Uitgever Balans, 2004)

Recensie - samenvatting
De wereld van de sport en het voetbal in het bijzonder kent net als in het echte leven voor- en tegnspoed, succes en falen. De vele intriges in de sportwereld heeft grote gelijkenis met politiek gedrag in onze organisaties. Daarom is het zo leuk als een bekende sporter en een managementconsultant samen hun licht laten schijnen over overeenkomsten en verschillen tussen sport en management.

'Je gaat het pas zien als je het doorhebt', is een typische Cruijff-uitdrukking waar je twee keer naar kijkt en dan heb je het door (!). Cruijff is altijd een orakel geweest. Voor sommigen een bron van wijsheid, anderen dichten hem een kleurrijke, onbegrijpelijke taal toe. Vaak aangehaald door en voor managers. Maar over een ding is iedereen het eens: als succes de maatstaf is, is Johan Cruijff een leider. Leiders onderscheiden zich immers doordat zij het beste uit zichzelf en hun omgeving kunnen halen. Als speler en als coach stond Cruijff aan de wereldtop.

Dit boek van Pieter Winsemius is een verzameling van interessante, leuke en aanstekelijke voetbalverhalen. Als de lezer er voor openstaat is het een bron om te leren van ervaringen van Cruijff. Leiderschap wordt op een originele en eenvoudige wijze gedemonstreerd. Pieter Winsemius koppelt de verhalen aan zijn rijke ervaring in het bedrijfsleven en bij de overheid om zijn visie zo helder mogelijk over te brengen. tevens blijkt Winsemius een groot kenner van Cruijff en vele andere sportcollega's te zijn. De auteur heeft zijn honorarium bestemd voor de Johan Cruyff Foundation.

 

 

 

Animal Org :: Je gaat pas zien als je het door hebt- Over Cruijff en leiderschap

 

 

 

 

 

 

 

 
_________________________________________________________

floor management netwerk

floor
(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2022 floor