Search   Contact      

 

     

management

management goeroes

toelichting op goeroes

management jargon

management tools

management literatuur

anti goeroe tips

management consult

consultants

thinkers 50

managementboek.nl


economie

economen jargon

bronnen

eConomics

Nobelprijs economie

topeconomen

top 40 economen

literatuur economie

links eConomics

 

 

 

 

Jan Willem Van den Brandhof volgde zelf de cursus 'mindmapping' en 'braintraining' van goeroe Tony Buzan, verdiepte zich in de ideeën van Edward De Bono (creatief denken), Losanov (die een concept voor het snel leren van talen bedacht), Betty Edwards (leren tekenen) en Sean Adam (wereldkampioen snellezen). Al deze verschillende inzichten en technieken verwerkte hij in een eigen training. Door theorieën te combineren komt een mens het verst, is zijn opvatting.

Van den Brandhof gaat ervan uit dat we beide hersenhelften beter kunnen en moeten benutten. Met name het gebruik van de rechterhersenhelft is in de Westerse wereld slecht ontwikkeld. Bij rechtshandigen stuurt de linkerhelft de rationele, analytische kant (rekenen, schrijven, analyseren) en de rechterhelft de emotionele, creatieve kant (muziek, beelden, patronen). Bij linkshandigen is dit precies andersom.

'Bij het maken van aantekeningen gebruiken we normaliter lijntjes- of ruitjespapier, ÈÈN kleur en we schrijven onze woordjes netjes achter en onder elkaar,' schrijft Van den Brandhof in een artikel over mind mapping in de Gids voor Personeelsmanagement (nr. 3, 1997). 'We realiseren ons echter niet dat we van oudsher altijd met beelden hebben gewerkt. De taal en het geschreven woord is voor ons mensen relatief nieuw. Onze hersenen zijn nog steeds gek op beelden.'

Van den Brandhof zag in 1986 maar ÈÈN manier om de immer groeiende informatiestroom te kanaliseren voor managers: ze leren hoe ze die informatie moeten verwerken.

  • Hij heeft in Maastricht een eigen Brain Training Centrum: BrainStudio.
  • Hij schreef het boek "Gebruik je hersens" Hoe te overleven in informatietijdperk?
    In 2003 verscheen de zevende druk.
  • Een nieuw breinvriendelijk boek in 2004 " Leer als een speer".
  • Voor verdere informatie zie: www.brainstudio.nl

meer info over Leer als een speer

 

 

 

 

 

 

 
_________________________________________________________

floor management netwerk

floor
(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2022 floor