Elliott Jaques (Canada, 1917)

Jaques heeft veel onderzoek verricht op het gebied van bedrijfssociologie en management. Geroemd wordt zijn onderzoek naar de psychologische en sociale factoren van het groepsgedrag. Hij is nu buitengewoon-hoogleraar in Washington.

Human Capability:
A Study of Individual Potential and Its Application

Elliot Jaques is a British sociologist who has spent over 30 years researching time and how what a person thinks about time effects their job competence. In his book Levels of Abstraction in Logic and Human Action, he identifies seven "time horizons" and how they fit with traditional business job descriptions. (A "time horizon" is the maximum time span a person can comfortably work with.

His findings were as follows:

Time Horizon

Job Description

1. Three Months or less

Shop floor personnel

2. Up to a year

Section head

3. Up to two years

Group head

4. Up to five years

General manager

5. Up to ten years

Subsidiary head

6. Up to twenty years

Group head

7. Up to fifty years and beyond

CEO

The most dramatic finding in Jaques studies was that people who could sustain a time horizon of ten years or more were the "rule makers" for all those in levels 1-4. By encouraging their brains to tolerate ambiguity and establish their own criteria and vision for living, that vision was often taken up by all those with shorter time horizons and lower tolerance for chaos and the unknown.  


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel mee kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl