Wet van de situatie

Er bestaat niet één bepaalde organisatiestructuur die voor alle organisaties in alle situaties de beste is. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

  • de externe omstandigheden (de complexiteit en stabiliteit van de omgeving)
  • interne omstandigheden (grootte van de onderneming, soort product of dienst etc.).

Dit wordt de wet van de situatie genoemd: voor ieder concreet geval zal bekeken moeten worden wat voor die organisatie in die situatie het beste maatwerk is. U bent dus gewaarschuwd voor de organisatie adviesbureaus die met kant-en-klaar oplossingen komen.

De wet van de situatie is door meerdere (meest Angelsaksische) auteurs beschreven onder de naam ‘'contingency theory'. De Nederlandse term is afkomstig van wijlen professor In ’'t Veld, in zijn leven werkzaam bij onder andere de TU Delft en TSM Business School.

 

 

 

 Commentaar en vragen kunt U mailen aan: webmaster@floor.nl

 

 


  • Generic placeholder image
    Nieuws en achtergronden

    Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel mee kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl