Nieuws over management, organisatie en economie

27 mei 2005

‘Vier jaar Rietveld in anderhalve dag’
Creatieve Managementtraining op kunstacademie Rietveld

Creativiteit is de vijfde productiefactor van de 21e eeuw en geldt als belangrijkste driver voor innovatie. Echter, managers van vandaag zijn vaak vastgeroest in bestaande (denk-)structuren en teveel gericht op efficiency en korte termijn resultaat. Creativiteit is echter het tegenovergestelde van managen en juist niet gericht op het realiseren van ‘smart’ doelstellingen binnen bepaalde tijd en middelen. Dit betekent voor managers dat een andere aanpak nodig is.

‘Vier jaar Rietveld in anderhalve dag’ schept het kader voor dit veranderingsproces. Waar men normaliter vier jaar over doet, krijgt men hier in anderhalve dag aangeboden. Tijdens deze cultureshock training komen de processen aan bod die een rol spelen bij de ontwikkeling van de eigen creativiteit en die van de organisatie. Op de Gerrit Rietveld Academie kent men het creativiteitsproces als geen ander. Deze creatieve broedplaats is daarom de aangewezen plek voor managers om een verandering van ‘mindset’ te maken.

‘Vier jaar Rietveld in anderhalve dag’ gaat over de vragen ‘wat is creativiteit’ en ‘wat is het proces om tot creativiteit te komen’. Hierbij komt enerzijds de eigen belevenis van creativiteit aan bod waarbij de deelnemers ook daadwerkelijk creatief aan de slag gaan. Anderzijds gaat de training in op wat creativiteit betekent voor de eigen organisatie en worden er handvatten geboden om de ontwikkeling van creativiteit te stimuleren.‘Vier jaar Rietveld in anderhalve dag’ voor de manager van vandaag!

Sprekers zijn onder andere de heer Peik Suyling, Initiator en Director van Young Designers & Industry en (mede) Initiator van de Club van Amsterdam en professor Robert Dijkgraaf, Hoogleraar Mathematische Fysica aan de Universiteit van Amsterdam.

De doelgroep bestaat uit:

 • Directeuren en Management Teamleden.
 • Leidinggevende functies,
 • direct betrokken bij strategische beslissingen over innovaties;
 • Innovatie Managers,
 • Business Development Managers en
 • Marketing Managers.

Deze exclusieve managementtraining vindt plaats op 6 (middag en avond)
en 7 oktober (gehele dag)
, aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam.

De kosten bedragen 1.750 euro, incl. materiaal, documentatie en diner.

meer info: www.kensociety.com


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl