Nieuws over management, organisatie en economie

4 maart 2021

Word je gek van thuiswerken? Deze opties zijn Corona-proof

Werken wordt nooit meer hetzelfde als voor Corona. Maar zeg eens eerlijk, ben je ook zo klaar met thuiswerken? Het blijft toch lastig om privé en werk gescheiden te houden. Kinderen die aandacht vragen. De kat die steeds over je toetsenbord loopt. Je partner die ook thuiswerkt en vindt dat hij of zij meer recht heeft op de enige extra kamer in het huis. Alleen nog via Zoom en Teams contact met collega’s en opdrachtgevers. Oké, in het begin had het nog wel wat gezelligs. Aan de keukentafel werken. Maar zo langzamerhand gaat de drukte om je heen, het gemis aan persoonlijk contact en de slechte werkhouding zijn tol eisen. Want in dezelfde keuken waar jij zit te werken moet ook gekookt en gegeten worden. Het valt je steeds zwaarder om er echte kantooruren op na te houden en je betrapt je er zelf op dat je steeds vaker uit je bed rolt en in een beweging door hobbelt tot aan de keukentafel. Niet echt een ideale situatie om productief te zijn. Maar het kan ook anders! Bijvoorbeeld voor een korte periode een kantoor huren in Amsterdam. Dat kan al vanaf 25 vierkante meter en je hebt vaak een opzegtermijn van maar twee maanden. Kijk maar eens op Tauro.nl wat de mogelijkheden voor jou zijn. Ze zijn er thuis ook vast heel blij mee!

   

 

Kant en klaar kantoor
Niet alle aanbieders van tijdelijke kantoorruimte geven garantie dat de ruimtes voorzien zijn van alle faciliteiten. Het is natuurlijk niet echt wenselijk dat je zelf nog van alles moet regelen en laten aasluiten voor je aan het werk kunt. Let daarop voor je tekent! Bij gerenommeerde bemiddelaars van kantoorruimtes zoals Tauro is het ook mogelijk om alleen een werkplek te huren in een open werkruimte. Door een membership af te sluiten kun je op ieder moment beschikken over een flexibele werkplek. Het is zelfs mogelijk om daar een zakelijk correspondentieadres aan te koppelen. Op deze manier werk je altijd tussen andere ondernemers die het thuiswerken ook zat zijn. Wie weet ontmoet je zo interessante nieuwe zakelijke relaties.

Flexibel en duurzaam
Zoals gezegd kun je heel flexibel een kantoor of werkplek huren. Ook als de zaken op een gegeven moment voor de wind gaan en je eigenlijk een eigen kantoor nodig hebt is het bij Tauro heel makkelijk overstappen. De duurzame relatie die het bedrijf met haar huurders wil opbouwen komt ook tot uitdrukking in de duurzaamheid van de vier kantoorgebouwen die ze beheren. Stuk voor stuk worden ze voorzien van groene energie en beschikken over sensoren die ervoor zorgen dat het licht alleen aangaat als er iemand voorbijloopt. Tel daar dubbele beglazing, spouwmuur- en dakisolatie en verantwoord geproduceerd meubilair bij op voor maximale duurzaamheid.


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl