Nieuws over management, organisatie en economie

17 maart 2021

Onafhankelijk stappen zetten? Zo kan dit! 

Je bent al een aantal jaren aan het ondernemen. Hartstikke spannend, maar hoe werkt het als je een huis wilt kopen? Het afsluiten van een hypotheek als ondernemer brengt namelijk een aantal uitdagingen met zich mee. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je persoonlijk adviseren over hetgeen er voor jou mogelijk is bij het afsluiten van een hypotheek. Zo weet je zeker dat je de hypotheeklasten kan dragen.

Inkomsten uit de laatste jaren van je onderneming 
Bij het afsluiten van een hypotheek door ondernemers wordt gekeken naar de omzet uit de laatste jaren. Van die omzet wordt het gemiddelde genomen, om te berekenen wat iemand maximaal kan lenen voor de aankoop van een nieuw huis. Ook het eigen vermogen van een ondernemer telt hierin mee. Des te meer eigen vermogen je hebt, des te makkelijker is het om de woning aan te kopen. Mede door het feit, dat je een deel van de kosten zelf kunt vergoeden. Daarbij mag je als ondernemer nooit meer schulden dan vermogen hebben. Dit zou immers kunnen betekenen dat je in de komende jaren failliet gaat. 

Hypotheek afsluiten voor stap naar zelfstandigheid 
Denk je erover om te ondernemen, maar wil je ook een huis kopen? Dan kan het soms handiger zijn om eerst je hypotheek af te sluiten, en dan pas te ondernemen. Sluit je een hypotheek af als je nog in loondienst bent bij een bedrijf, dan wordt gekeken naar je huidige loon. Dit betekent dat de kans groot is, dat je in loondienst een hogere lening toegekend krijgt dan in de eerste jaren dat je actief bent als onafhankelijke ondernemer. Het kan dus lonen om de hypotheek nog voor je stap naar zelfstandigheid af te sluiten. Houd er rekening mee, dat er financiële risico’s zitten aan het afsluiten van de hypotheek. Je maandlasten nemen toe. Deze moeten nog bekostigd kunnen worden op het moment dat je los van je werkgever start als zelfstandige. 

Advies van een onafhankelijk adviseur 
Om financiële problemen te voorkomen, is het sterk aan te raden om advies in te winnen bij een onafhankelijk hypotheekadviseur. Deze kan je meer vertellen over hetgeen er in jouw financiële situatie mogelijk is. Niet alleen kijkend naar de huidige situatie, maar zeker ook naar de toekomstige situatie waarin je onderneemt. Heb je bijvoorbeeld voldoende eigen vermogen om tegenvallers in de eerste jaren als ondernemer op te kunnen vangen? Mogelijk valt de omzet tegen, waardoor je de hypotheeklasten betaalt vanuit je eigen vermogen. 


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl