Nieuws over management, organisatie en economie

14 september 2022

Tips om op de lange termijn kosten te besparen

Kosten besparen wilt iedereen, zeker als het mogelijk is om kosten te besparen maar de luxe niet afneemt. Luxe nemen we in Nederland vaak voor lief, maar dat betekent niet dat dat erg is. Als je graag kosten bespaart maar niet wil afdoen op je luxe dan kan je deze tips misschien wel gebruiken!

Neem een lease auto

Een auto leasen is een van de meest kostenbesparende dingen die je kan doen. Daarnaast neemt het ook helemaal niet in luxe af. Integendeel, voor velen zorgt het er juist voor dat je in luxe groeit, want je zal in een auto naar keuze zullen rijden die van een jong bouwjaar is. Daarnaast heb je geen verantwoordelijkheid voor de kosten om de auto heen. De autoverzekering, de wegenbelasting en het onderhoud zitten bijvoorbeeld al in de lease inbegrepen. Vooral als zzp'er is een financial lease erg voordelig. Informatie over financial lease kan je opvragen bij je leasemaatschappij. Vraag hierbij specifiek naar het zakelijk leasen als zzp-er.

Doe je boodschappen bij een goedkopere supermarkt

Je bespaart op de langere termijn veel kosten door je boodschappen bij een andere supermarkt te doen! Elke supermarkt heeft wel dezelfde producten. Het is de prijs van deze producten die beslist welke supermarkt goedkoper is. Kijk naar de producten die je wekelijks haalt en vergelijk de prijzen bij verschillende supermarkten. Ga dan naar de meest goedkope supermarkt die niet verder is dan je standaard supermarkt. Zo bespaar je in kosten, neemt je luxe niet af en neemt de afstand naar de supermarkt niet toe.

Besparen op je energierekening voor de lange termijn

Nu de oorlog in Oekraïne heeft laten blijken dat we elke dag steeds meer afhankelijk zijn van groene energie in plaats van fossiele energie is het hoog tijd om elk huishouden in Nederland aan zonnepanelen te helpen. Dit is op de lange termijn zeker kostenbesparend, omdat je elk jaar geld terug krijgt van het rendement dat je zonnepanelen genereren. Het enige nadeel met het aanschaffen van zonnepanelen is dat ze prijzig zijn in aanschaf. Over het algemeen wordt dit echter in vijf tot zeven jaar terugverdiend. 

Een andere manier om te besparen op de energierekening is om alle lampen te vervangen naar LED lampen. LED lampen zijn veel zuiniger in het energieverbruik dan gloeilampen, neon lampen en ander soort lampen. Wat ook goed is om te onthouden is om lampen uit te zetten als deze niet in gebruik zijn.

 

 

 

 


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl