Nieuws over management, organisatie en economie

27 februari 2023

Rechtsbescherming voor het bedrijf: hoe je de rechten van het bedrijf kunt veiligstellen

Als manager van een bedrijf krijg je met veel zaken en partijen te maken. Op het moment dat je goederen of diensten levert heb je al met het recht te maken. Dit geldt natuurlijk ook voor wanneer je overeenkomsten met partners of andere partijen aangaat. Het is dan belangrijk om op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving die we hanteren. Wil jij weten hoe je meer kunt weten over het recht? Of hoe je ondersteund kunt worden bij juridische problemen die complex zijn? in dit artikel zullen wij hiermee over vertellen!

Niet betalende klanten 

Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer wanneer ze met het Nederlands rechtssysteem te maken hebben. Dit komt doordat het rechtsysteem breed en veelomvattend is. om deze reden zijn er professionals die getraind zijn om kennis te hebben van het Nederlandse recht. Als manager van een bedrijf is het belangrijk dat je het één en ander weet over wat jouw rechten en plichten zijn, ten opzichte van andere partijen. Echter, is het zo dat het recht constant in ontwikkeling is en daardoor kan het lastig zijn om op de hoogte te blijven van wat er allemaal veranderd is. Door ontwikkelingen binnen de samenleving, kunnen we steeds meer digitaal doen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ondernemers en bedrijven consumenten de mogelijkheid bieden om hun producten en diensten online aan te schaffen. Hierbij kunnen zij kiezen om meteen te betalen of dit achteraf te doen. Wanneer klanten niet tijdig betalen of verzuimen dit te doen, kun je als manager ervoor kiezen om samen te werken met incassobureaus en eventueel ook met een deurwaarder. Wil je hier meer over weten? Klik hier!

Een oplossing voor juridische problemen

Los van niet betalende klanten, kan het bedrijf ook tegen andere juridische problemen aanlopen. Het kan dan erg waardevol zijn om een rechtsbijstandverzekering te hebben. Bij het afsluiten van zo'n verzekering, is het belangrijk om na te gaan waarvoor je gedekt wilt zijn.  Zo kun je ervoor zorgen dat je hulp kunt krijgen voor verschillende juridische problemen. Daarnaast heb je altijd de mogelijkheid om advies te vragen. Wil jij weten waar je terecht kunt? Dan kun je juridisch advies bij Juristu krijgen. Deze juristen beschikken over de nodige kennis en ervaring, waarmee zij elk juridisch probleem kunnen aanpakken. Ook weten zij jou op ieder moment door te verwijzen naar de juiste advocaat of professional, afhankelijk van de situatie. 

In het kort, managers krijgen met verschillende partijen te maken. Op het moment dat zij tegen juridische problemen aanlopen kunnen zij ondersteund worden door de rechtsbijstand. Hiermee kunnen zij het bedrijf dekken en de rechten van het bedrijf veilig stellen. 


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel maa kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl