Steve Jobs - (1955 - 2011)

 

De oprichter van Apple is wellicht geen goeroe die past in deze lijst met management-wetenschappers. Als visionair hebben wij hem en Bill Gates toch een plekje gegeven. Jobs worden visionaire kwaliteiten toegedicht. Van een klein bedrijf heeft hij een bedrijf gemaakt dat keer op keer leidend is in het toepassen van nieuwe technieken voor de personal computer. Allereerst het grafische scherm met een gebruikersvriendelijke GUI (Graphic User Interface) waarmee de computer met graphics in plaats van tekstmenu's werd aangestuurd. In combinatie met de muis werd de computer ook voor een 'digibeet' te hanteren. De Apple en dan met name de Mac heeft bijna een religieuze aanhang, die met verering spreekt over 'zijn of haar Mac'.

Met zijn charisma heeft Jobs er voor gezorgd dat Apple niet alleen door zijn vooruitstrevende techniek, maar ook door zijn vormgeving overeind bleef, waar concurrenten van het eerste uur (Commodore) het onderspit hebben moeten delven.

 

Literatuur

Frank Rose
De harde leerschool van een high-tech bedrijf
De ontgroening van Apple
Utrecht, 1989

John Sculley (with John A. Byrne)
Odyssey
Pepsi to Apple
London, 1987

Alan Deutschman
The second coming of Steve Jobs
New York, 2000

 


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel mee kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl