Frederik van Caem is als managing harmoniser in 1992 begonnen met een praktijkonderzoek naar de plaats van emoties bij mensen bij het bereiken van hun beoogde doelen, zowel persoonlijk als zakelijk.

Hij hanteert in dit nog steeds lopende onderzoek de door hem ontwikkelde formule: Wij zijn 'rondjes' [er is fysiek niets vierkant aan de mens] maar leven in de dagelijkse praktijk meer als - of in - 'vierkantjes'. Rond staat hierbij voor emotie en vierkant voor ratio. Dit zijn de basismetaforen die hij gebruikt om helder te maken in welke context iets zich bevindt.

Het praktijkonderzoek van Frederik van Caem is nog in volle gang en is de basis voor zijn boek onder de titel:

'De Macht van Emoties' ©

Het boek heeft als doel u een helder en bewust inzicht te geven in de macht en kracht van emoties in uw dagelijkse praktijk en de waarde die u hier aan toe kunt kennen om succesvol uw beoogde doelen te bereiken. Frederik van Caem zegt altijd: 'Het is niet zo moeilijk om een rationele winner te worden, het is veel moeilijker om een emotionele winner te blijven'.

vierkantVC.gif 

Zijn inmiddels legendarische uitspraak

'Het voelt niet goed, maar klinkt redelijk - wordt nooit een succes' is voor veel mensen en bedrijven de aanleiding geweest om op basis van inzicht in de waarde van emoties succesvol een andere koers te gaan varen. De 'gevoelswaarde' is immers bepalend voor het persoonlijk succes en de kwaliteit van het zakelijke eindresultaat.

Frederik van Caem is als directeur/aandeelhouder en specialist werkzaam in de 3 onderstaande organisaties:

TOP SUPPORTING *

Levert persoonlijke begeleiding en ondersteuning aan bedrijven, organisaties, topmanagement en talentvolle young executives.

TOP SUCCESSION *

Geeft mede inhoud aan opvolgingsprocessen in familiebedrijven, management buy in/out, overnames, participaties en het waarderen van menselijk kapitaal door middel van een emotional due diligence.

TOP TRAINING *

Verzorgt workshops over het omgaan met emoties bij veranderingen, emotie als management-skill en ontwikkeling van emotionele vaardigheden.

 

Fred van Caem

Op zijn eigen site www.frederikvancaem.nl is meer informatie te vinden. Door het invullen van een vragenlijst kunt u zien of een afspraak zinvol is.


 • Generic placeholder image
  Floor Management Netwerk

  Floor is een platform over management en ondernemen door gebruik te maken van de mogelijkheden van internet.

  Floor beoogt een hulp te zijn bij het ontwikkelen van een doelgerichte strategie en de vertaling daarvan in praktische stappen.

  Op Floor.nl is in diverse categorien informatie te vinden voor managers en voor geïnteresseerden in management.

   

 • Generic placeholder image
  Nieuws en achtergronden

  Management is een veelomvattend vakgebied met raakvlakken in uiteenlopende vakgebieden, wetenschappen en ervarigen in veel van elkaar verschillende projecten.


Management- Goeroes

De top van de hedendaagse goeroes gelden Peter DruckerTom Peters en Michael Porter. Drucker is de grijze eminentie onder de goeroes. Zelfs op hoge leeftijd was hij tegen flinke honoraria nog actief met lezingen etc. Porter en Peters zijn  wereldbekend en hun optredens gaan gepaard met telecommunicatie, glitter en veel marketing-geweld. De verpakking doet veel sinds de jaren negentig.

Go guru
Card image cap
Taal & Jargon
De taal in de taal - het jargon van de vakspecialist. Of het nu econoom, technicus en/of sporter is zij verstaan alleen hun vakgenoten goed.

Go Jargon
Card image cap
Veranderen & Verbeteren

Metaforen, ervaringen en/of humor kunnen gebruikt worden management processen of de organisatie te verbeteren. Hier worden triggers daartioe gegeven.

Animal Org
The missing link tussen
Organisatietheorie en dierenwereld

Go Animal Org

Naar een idee van


Generic placeholder image
dr.ir. Jules Verlaan
e: JVerlaan@floor.nl


Over ons


Floor is in 1995 als goeroe-site op het WWW gestart bij XS4ALL. Het was een samenwerkingsverband van verschillende management-consultants. Het doel was en is om business te ontwikkelen op basis van internetfaciliteiten. Nu heel gewoon, toen nog een belofte.

Gebroken Nieuws


Nieuws

Op de elektronische snelweg is het nooit saai. Zie het Nieuws.
Ook in de bouw en bij bouwgerelateerde ondernemingen is altijd wel iets nieuwswaardig. Ook kunnen het tips zijn waar eenieder zijn voordeel mee kan doen. U leest het hier.

placeholder image

 

Opinie

Voor een beter begrip van de wereld om u heen is het waardevol om beargumenteerde meningen van andere te vernemen. Zie Opinie
placeholder image

Contact Us


Redactie Floor
e: redactie@floor.nl