Search   Contact      

 

     

management

management goeroes

toelichting op goeroes

management jargon

management tools

top 100 literatuur

anti goeroe tips

management consult

consultants

thinkers 50

managementboek.nl


economie

economen jargon

bronnen

eConomics

Nobelprijs economie

topeconomen

top 40 economen

literatuur economie

links eConomics

 

 

 

 

 

Hennes de Ridder

prof. dr ir H.A.J. de Ridder (Zuilen, 1947) is hoogleraar Civiele Techniek van de Technische Universiteit Delft. Behalve als hoogleraar werkt Hennes De Ridder als consultant (Partnering) en werkte met Delta Marine Consultants bij een van de grootste aannemers in Nederland. Zijn huidige praktijkis gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring in de werkvoorbereiding van grote en complexe civieltechnische systemen.

Zijn goeroestatus heeft Hennes de Ridder te danken aan Het Nieuwe Bouwen en het daarop gebaseerde Liviing Building Concept, waarover hij veel heeft gepubliceerd en op basis waarvan hij een veel gevraagd spreker is op bijeenkomsten over nieuwe innovatieve contracten.

Het Nieuwe Bouwen
(klik op plaatje voor details)

Na zijn studie Civiele Techniek in Delft startte Hennes de Ridder (1947) zijn loopbaan in dienst van HBW bij de Stormvloedkering in de Oosterschelde en was daar betrokken bij zowel het ontwerp als de uitvoering. Na als consultant een groot visserij project in Oman te hebben gedaan en als ontwerper een aantal binnen en buitenlandse projecten onder handen te hebben gehad, werd hij ontwerper bij het beruchte milieubaggerwerk in Tunis. Vervolgens was hij stafmanager risicomanagement Offshore Operations van het spraakmakende, uiterst risicovolle en unieke Ekofisk Protective Barrier project. Na als ontwerper bij diverse projecten in binnen en buitenland werkzaam te zijn geweest werd hij hoofd natte werken van de Stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg.

In 1994 promoveerde hij op "Design & Construct of Complex Civil Engineering Systems" . Sinds 1995 is hij verbonden aan de Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de Technische Universiteit als hoogleraar Integraal Ontwerpen.

Sinds die tijd houdt hij zich naast het werk aan zijn leerstoel bezig met

  • conceptvorming,
  • procesarchitectuur,
  • risicomanagement,
  • uitbestedings en
  • aanbestedingsstrategie.

Hij was als adviseur onder andere betrokken bij de Balgstuw Ramspol, ABN AMRO hoofdkantoor, Zuiderzeelijn, Maasvlakte 2, Noord/Zuid lijn, HSL Zuid, Volgermeerpolder, J-pier Schiphol en A4 Noord.

Zijn dissertatie (1994) 'Design & Construct of Complex Civil Engineering Systems' is een grondige studie en uitwerking om te komen tot een integrale aanpak.

DC contract van complexe civiele systemen

"Design & Construct of Complex Civil Engineering Systems" offers a sophisticated and thorough view of the theoretical and practical control problems of integrated design and constructtion to be conducted under one and the same contract. This has resulted in a remarkably simple control system, comprising an organizational structure and a type of contract which, together, which provide minimum of risks for both Client and Contractor.

 

 

 

 

 

 

 

 
_________________________________________________________

floor management netwerk

floor
(e) info@floor.nl
copyright © 1994-2020 floor